Máte veľa zložitých hesiel? KeePass si ich zapamätá za vás.

Bojíte sa používať rôzne či zložité heslá na svojich obľúbených portáloch alebo emailových schránkach? Hovoríte, že sa to nedá zapamätať? Program KeePass si vaše heslá bezpečne a prehľadne zapamätá za Vás.

Mnohokrát sa zabúda, že bezpečnosť nieje len o antivíroch, či anti-spyware, ale hlavne o ľuďoch respektíve o heslách. Najjednoduchší spôsob ako prelomiť akúkoľvek obranu je uhádnuť heslo. Obvykle zámerne volíme ľahko zapamätateľné heslá, aby sme neprišli z dôvodu zabudnutia o prístup k svojím dátam, ale práve jednoduché a ľahko zapamätateľné heslo uľahčuje útočníkovi prienik do vašeho zabezpečeného systému.

Pokiaľ vás dlhé a zložité heslá desia a bojíte sa ich, tak práve pre vás je tu KeePass.

Zaznamenávajte všetky hesla na jednom bezpečnom mieste.

KeePass je projekt s otvorených kódom (open source), takže zadarmo. Ak chcete, môžete si kedykoľvek skontrolovať zdrojový kód a preveriť či v ňom nie sú žiadne skryté algoritmy, ktoré by vaše hesla ukradli (preposlali niekomu ďalej). Veľkou výhodou je, že vami vytvorenú databázu hesiel si môžete čítať v operačnom systéme Windows, Linux, MacOS, či dokonca iOS (iphone), Android alebo Symbian.

V žiadnom prípade sa nejedná o cloudovú službu. Databáza hesiel sa ukladá na vašom lokálnom disku, ktorú chráni silné šifrovanie, konkrétne AES a Twofish. Šifrovanie sa nevzťahuje len na samotné heslá ale i na všetky ostatné dáta, vrátane užívateľských mien, poznámok či súborov. Databáza je chránená jedným hlavným heslom, ktoré zabezpečí, že sa do databázy vašich hesiel dostane len povolaná osoba. Aplikácia dokonca ukazuje silu vami vytvoreného hesla grafickým ukazovateľom.

Rozdiel medzi silným a slabým heslom.

Ak sa vám nechce vymýšľať heslo, môžete použiť aj integrovaný generátor. Ten na základe niekoľkých parametrov pridá heslo do databázy. Samozrejmosťou je aj export dát. Teda o svoje dáta neprídete.

Keepass-Username

S programom KeePass nemáte čo stratiť. Nás si získal vďaka funkciám a nezávislosti na systéme.

Zdroj: